Er det på tide å kjøpe, selge eller beholde PEPE, WIF og DOGE etter Meme-Mynter Rally?

2 mins
Oppdatert av Stine Grønlie

I korte trekk

  • Meme-mynter stiger 9.47 % og når 66 milliarder dollar i markedsverdi med DOGE, PEPE, WIF i spissen.
  • Dogwifhat (WIF) øker med 45 % etter Wif Hat-kampanjen og når 3,45 dollar som høyeste nivå noensinne.
  • Franklin Templeton advarer mot meme-myntenes spekulative natur og manglende iboende verdi.

Meme-tokens har steget rundt 9.47 % på torsdag, og nådde nesten en markedsverdi på 66 milliarder dollar. Dogecoin (DOGE), Pepe (PEPE) og Dogwifhat (WIF) ligger i forkant av prisoppgangen.

Meme-mynt rallyet reiser imidlertid spørsmål om det er på tide å kjøpe, selge eller beholde disse meme-inspirerte tokens.

Dogwifhat stiger 45 % på grunn av Sphere Wif Hat-kampanje

Etter en rolig fase har spekulasjoner om slutten på meme-myntbølgen blitt motbevist av deres imponerende comeback. Spesielt opplevde Dogwifhat (WIF) en bemerkelsesverdig økning på 45 % på torsdag og nådde en heltidshøyde på $3,45.

En vellykket crowdfunding-kampanje drev dette. De samlet inn over 700,000 dollar for å få tokenets logo på Las Vegas-sfæren, noe som viser den kollektive kraften i meme-myntfellesskapet.

Kampanjen “Sphere Wif Hat” startet 10. mars. Den hypet opp kryptosamfunnet raskt og samlet inn betydelige midler gjennom stable coinen USDC. Suksessen førte til en kraftig økning i WIFs verdi, noe som gjorde den til den fjerde største meme-mynten med en markedsverdi på 3,3 milliarder dollar.

Støtten kom fra store aktører i Solana-økosystemet, deriblant Phantom Wallet, noe som indikerer en trend med unike markedsføringsstrategier for å øke meme-myntenes profil og verdi.

Les mer her: 7 hotte meme-mynter og altcoins som blir populære i 2024

Sphere Wif Hat kampanje
Sphere Wif Hat-kampanje. Kilde: Vercel: Vercel

Det er imidlertid ikke alle som ser positivt på markedet for meme-mynter. I et investornotat påpekte Franklin Templeton at selv om meme-mynter kan gi raske gevinster, mangler de iboende verdi eller nytteverdi. Selskapet fremhevet at deres popularitet skyldes deres virale natur, lave inngangsbarrierer og potensial for rask fortjeneste, om enn med betydelig volatilitet.

Dette perspektivet fra Franklin Templeton fremhever den spekulative karakteren til disse investeringene, og oppfordrer investorer til å være forsiktige.

Dogecoin, den opprinnelige meme-mynten og nå den tiende største kryptovalutaen, fortsetter å være en betydelig aktør. Kursen steg nylig med 10 % etter at Elon Musk antydet at Tesla kan komme til å akseptere DOGE-betalinger. Denne hendelsen viser hvor stor innvirkning kjendisreklame har på memecoin-prisene.

Analytiker uttrykker bekymring

Begeistringen for meme-mynter har imidlertid skapt bekymring for stabiliteten i markedet. Handelsvolumene har steget til nivåer som sist ble observert like før krypto-boblen sprakk i 2021. Noen eksperter er bekymret for at markedet kan være i ferd med å nå en topp.

“Historisk sett har en økning i meme-tokens ofte signalisert en markedstopp. Det er imidlertid vanskelig å forutsi om dette vil fortsette å være tilfelle nå som ny kapital kommer inn i kryptomarkedet. Vi ser også at noen av disse symbolene i økende grad drives av idiosynkratiske faktorer og er mindre korrelert med Bitcoin”, sier Dessislava Aubert, forskningsanalytiker hos Kaiko.

Selv Dogwifhat Sphere-kampanjen har fått noen til å spekulere i om slike høyprofilerte stunts kan overopphete markedet og potensielt føre til en nedgang.

Les mer her: De 10 billigste kryptovalutaene å investere i mars 2024

Mens debatten fortsetter, står investorene overfor en kompleks beslutning om å kjøpe, selge eller beholde meme-mynter. Selv om muligheten for rask gevinst er fristende, kan man ikke se bort fra risikoen forbundet med investeringer drevet av trender i sosiale medier.

Uforutsigbarheten i meme token-markedet, der følelser og virale kampanjer har stor innvirkning på prisene, gjør det hele enda mer komplekst.

Trusted

Disclaimer

Alle informatie op onze website wordt te goeder trouw en uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden gepubliceerd. Elke actie die de lezer onderneemt op basis van de informatie op onze website is strikt op eigen risico.

Frame-2264-1.png
Harsh Notariya
Harsh Notariya er journalist hos BeInCrypto, som skriver om forskjellige emner, inkludert desentraliserte fysiske infrastrukturnettverk (DePIN), tokenisering, kryptodråper, desentralisert finans (DeFi), meme-mynter og altcoins. Før han begynte i BeInCrypto, var han samfunnskonsulent hos Totality Corp, som spesialiserer seg på metaverse og ikke-fungible tokens (NFT). I tillegg var Harsh en blockchain-innholdsforfatter og forsker ved Financial Funda, hvor han opprettet pedagogiske rapporter om...
LES FULL BIOGRAFI