Ethereum (ETH) konsolideres: Hva holder prisen tilbake fra 4 000 dollar?

3 mins
Oppdatert av Ryan Boltman

I korte trekk

  • Pi Cycle Top Indicator viser at ETH kan ha flere korreksjoner før de prøver å nå $ 4,000 igjen.
  • NUPL viser at den fortsatt er langt fra euforisonen, noe som indikerer at en konsolidering kan ligge foran oss.
  • EMA-linjer antyder prislinjer som ligger nær hverandre og har sterk støtte på dagens nivåer.

Med tanke på Pi-syklustoppindikatoren antyder ETH-prisanalysen at Ethereum kan se flere korreksjoner før de prøver å nå $ 4,000-merket igjen. I tillegg indikerer Net Unrealized Profit / Loss (NUPL) at det fortsatt er langt fra euforisonen, noe som antyder en potensiell periode med konsolidering i nær fremtid.

Videre avslører EMA-linjene (Exponential Moving Average) at prisene konvergerer tett, noe som tyder på at det er sterk støtte på dagens nivåer, noe som kan stabilisere ETH-prisene før en betydelig oppadgående bevegelse.

Ethereum Pi-syklusen viser et viktig scenario

ETH-banen på Pi Cycle Top Indicator antyder en bryggekonsolideringsfase, noe som fremgår av gapet mellom 111-dagers glidende gjennomsnitt og 350-dagers glidende gjennomsnitt ganger to.

For øyeblikket er indikatorens øvre grense satt nær $ 4,231 2,750, mens den nedre grensen hviler rundt $ XNUMX XNUMX, en spredning som gir et pusterom som indikerer markedsstabilisering snarere enn en topp. Det er innenfor denne båndbredden at ETH-prisen kan skape et grunnlag for sin neste oppstigning.

ETH Pi-syklus toppindikator.
ETH Pi-syklus toppindikator. Kilde: Glassnode: Glassnode.

Pi-syklustoppindikatoren fungerer etter prinsippet om at når prisen overstiger det langsiktige gjennomsnittet (350 dager multiplisert med 2), kan en markedstopp være nært forestående, noe som tyder på et overopphetet marked som er klart for en nedgang. Når den ligger under det kortsiktige gjennomsnittet, kan det tyde på at eiendelen er undervurdert.

ETH-prisen ligger mellom disse gjennomsnittene, og den parallelle utviklingen av linjene uten en crossover-hendelse tyder på at selv om markedseuforiens høyder ennå ikke er nådd, legges grunnlaget for et robust støttenivå. Denne mangelen på konvergens, kombinert med den nåværende kursaktiviteten, styrker argumentet om at ETH kan være på vei inn i en konsolideringsfase.

Les mer: Ethereum ETF forklart: Hva det er og hvordan det fungerer

ETH er fortsatt langt fra eufori

ETH Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) har konsekvent svingt mellom “Optimism – Anxiety” og “Belief – Denial”, et mønster som indikerer markedets ubesluttsomhet. En slik rytmisk veksling mellom sentiment-sonene tyder på at investorene veksler mellom forsiktig optimisme og en sterkere tro på eiendelens potensial, men uten å forplikte seg fullt ut til en overordnet trend. Denne frem-og-tilbake-bevegelsen, eller “going and coming”, innebærer en potensiell konsolideringsfase for Ethereum.

ETH netto urealisert fortjeneste / tap.
ETH Netto urealisert fortjeneste/tap. Kilde: Glassnode: Glassnode.

NUPLs korte opphold i “Belief – Denial” for å forhindre overoppheting av markedet. Følelsen antyder at markedet stabiliserer seg, og unngår store utsalg eller utsalg.

Denne stemningsbalansen kan forberede ETHs pris for jevn stigning. Uten sterk grådighet eller frykt er en gradvis økning mer sannsynlig enn ustabile svingninger.

ETH-prisforutsigelse: Konsolidering før nye stigninger

ETHs eksponentielle glidende gjennomsnitt (EMA) på 4-timers prisdiagrammet gir verdifull innsikt i eiendelens prishandling. EMA-linjene ligger nær hverandre, noe som indikerer at det er lite volatilitet og at prisen er inne i en konsolideringsfase.

EMA er en type glidende gjennomsnitt som legger mer vekt på de siste prisene, noe som gjør dem mer responsive på ny informasjon. Når EMA-linjene konvergerer, slik de ser ut til å gjøre i diagrammet nedenfor, betyr det ofte at en sterk trend ikke er på plass, og at prisene kan bevege seg sidelengs en stund.

ETH 4H prisdiagram og EMA-linjer.
ETH 4H prisdiagram og EMA-linjer. Kilde: TradingView: TradingView.

Prisen på ETH svever rundt disse linjene, noe som tyder på en likevekt mellom kjøpere og selgere. Hvis en oppadgående trend skal begynne, kan et avgjørende brudd over disse sammenfiltrede EMA-linjene drive ETHs pris mot motstandsnivået på $ 4,100. En kommende ETH ETF kan hjelpe denne opptrenden til å vises.

Les mer: Ethereum Restaking: Hva er det og hvordan fungerer det?

Hvis konsolideringsfasen blir bearish, kan ETH falle til $ 3,200 støtte. Et dypere lysbilde til $ 2,900 er mulig under bredere negativ stemning. For øyeblikket antyder grupperte EMA-linjer pågående rekkeviddehandel for Ethereum. Enhver avgjørende bevegelse ut av dette båndet vil sannsynligvis definere den neste store prisutviklingen.

Trusted

Disclaimer

Alle informatie op onze website wordt te goeder trouw en uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden gepubliceerd. Elke actie die de lezer onderneemt op basis van de informatie op onze website is strikt op eigen risico.

tiago_BIC.png
Tiago Amaral
Tiago er en lidenskapelig opptatt av kode, data, krypto og skriving. Han er utdannet innen markedsføring og reklame og har en Disruptive Strategy-sertifisering fra Harvard Business School. Tiago elsker å søke og analysere blokkjededata for å oppdage spennende innsikt som ligger den skjulte dataen.
LES FULL BIOGRAFI