Filecoin (FIL) prisanalyse: Konsolidering eller korreksjon i vente?

3 mins
Oppdatert av Ryan Boltman

I korte trekk

  • Daglige aktive brukere har sunket jevnt og trutt siden begynnelsen av februar.
  • RSI ligger for øyeblikket over terskelen for overkjøpt, noe som kan indikere et sterkt salgspress innen kort tid.
  • Kursdiagrammet viser en sterk konsolideringstrend, med EMA-linjer som alle ligger nær den nåværende kurslinjen.

Filecoin (FIL)-prisanalysen peker mot en konsolideringsfase for Filecoin. En nedgang i daglige aktive brukere siden begynnelsen av februar og en RSI over den overkjøpte terskelen tyder på en nært forestående stabilisering.

Prisdiagrammet justerer EMA-linjene tett med dagens pris, noe som ytterligere viser denne konsolideringstrenden. Denne fasen indikerer at Filecoin forbereder seg på en periode med stabilitet, noe som legger til rette for potensielle fremtidige prisbevegelser.

Filecoins daglige aktive brukere har vært synkende

Siden begynnelsen av februar har Filecoin opplevd en merkbar, gradvis nedgang i antall daglige aktive brukere, noe som signaliserer et subtilt, men urokkelig skifte som har store konsekvenser for hele økosystemet.

Denne gradvise reduksjonen i brukerengasjementet er spesielt alarmerende, ettersom den viser en pågående nedgang uten nevneverdige gjenopprettingsperioder som motvekt til denne nedadgående trenden. Det faktum at det ikke har vært noen dramatiske daglige fall, virker kanskje ikke umiddelbart bekymringsfullt, men det stadige tapet av aktive brukere over tid viser en bekymringsfull trend: Filecoin mister sakte, men sikkert fremdriften.

Filecoin daglige aktive brukere.
Daglige aktive brukere av Filecoin. Kilde: Dune: Dune.

Filecoins langsomme, men stadige nedgang i antall brukere setter søkelyset på en viktig utfordring: å engasjere og holde på brukerne. Denne nedgangen i brukeraktivitet er avgjørende for vekst, og er bekymringsfull for nettsamfunnet.

Det tyder på at Filecoin står overfor problemer som kan påvirke konkurranseevnen i det desentraliserte lagringsmarkedet. Det er viktig for interessentene å følge med på slike trender, da de signaliserer mulige hindringer for å holde Filecoin levende og attraktivt for nye brukere.

Les mer: Økonomien i desentraliserte lagringsprotokoller

RSI er fortsatt overkjøpt

Filecoins siste RSI 7D ligger på 73, noe som er en merkbar nedgang fra toppnoteringen på 83 for tre uker siden. Dette skiftet er spesielt viktig i sammenheng med FILs markedsadferd, noe som tyder på en konsolideringsfase etter en periode med kraftig handelsaktivitet. Etter å ha steget til en RSI på 83, viste FIL et klassisk overkjøpt scenario, der etterspørselen presset kursen til potensielt uholdbare nivåer, noe som tyder på en snarlig korreksjon eller stabilisering.

FIL RSI 7D.
FIL RSI 7D. Kilde: Santiment: Santiment.


Relative Strength Index (RSI) måler prismomentum på en skala fra 0 til 100. Avlesninger under 30 indikerer ofte at aksjen er oversolgt og potensielt undervurdert, noe som er et kjøpssignal. Over 70 indikerer RSI at aksjen er overkjøpt og muligens overpriset, noe som varsler et sannsynlig kursfall etter hvert som gevinsten tas ut.

FILs RSI faller til 73, noe som tyder på at kjøpsrushet avtar og baner vei for prisstabilitet. Dette RSI-skiftet antyder at FIL går inn i en konsolidering og balanserer prisene etter den siste økningen.

FIL prisforutsigelse: EMA-linjer tegner konsolidering

4-timers diagrammet for Filecoin (FIL) viser et øyeblikk av konvergens mellom de eksponentielle glidende gjennomsnittene (EMA) og den nåværende prislinjen. EMA-linjer er trendfølgende indikatorer som legger mer vekt på de nyeste prisdataene, med mål om å redusere etterslepet som finnes i tradisjonelle Simple Moving Averages (SMA). De hjelper tradere med å identifisere markedets retning og potensielle vendepunkter.

FIL 4H prisdiagram og EMA-linjer.
FIL 4H prisdiagram og EMA-linjer. Kilde: TradingView: TradingView.

Dette diagrammet viser EMA-linjer som konvergerer med den nåværende prisen, noe som antyder en nært forestående betydelig prisbevegelse. EMA-linjer som ligger tett sammen, signaliserer at markedet er usikkert, og at tradere søker en klar retning.

Les mer: Filecoin (FIL) prisforutsigelse 2024/2025/2030

Et “dødskors”, der 20 EMA faller under 200 EMA, kan føre til et bearish fall til 7,6 dollar. På baksiden kan en oppadgående trend, muligens indikert av et “gyldent kryss” av den kortsiktige EMA over den langsiktige EMA, løfte FIL til $ 11.

Trusted

Disclaimer

Alle informatie op onze website wordt te goeder trouw en uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden gepubliceerd. Elke actie die de lezer onderneemt op basis van de informatie op onze website is strikt op eigen risico.

tiago_BIC.png
Tiago Amaral
Tiago er en lidenskapelig opptatt av kode, data, krypto og skriving. Han er utdannet innen markedsføring og reklame og har en Disruptive Strategy-sertifisering fra Harvard Business School. Tiago elsker å søke og analysere blokkjededata for å oppdage spennende innsikt som ligger den skjulte dataen.
LES FULL BIOGRAFI