Coinbase blir Canadas første internasjonale kryptobørs

2 mins
Oppdatert av Stine Grønlie

I korte trekk

  • Coinbase sikrer seg en registreringslisens i Canada som begrenset forhandler, til tross for utfordringer med det amerikanske regelverket.
  • Denne lisensen gjør Coinbase til den første internasjonale kryptobørsen som oppfyller Canadas kryptoregler.
  • Flyttingen er en del av Coinbases strategi for å ekspandere globalt og navigere i ulike regulatoriske landskap.

Coinbase har fått innvilget en registreringslisens av de kanadiske verdipapirtilsynsmyndighetene (CSA). Dette markerer en betydelig ekspansjon i Canada i en tid med regulatoriske utfordringer i USA.

Lisensen gjør det mulig for Coinbase å operere som en begrenset forhandler i Ontario, i tråd med Canadas strenge krav til handel med kryptoaktiva. Tiltaket kommer samtidig som Canada har strammet inn regelverket for kryptobørser og innført investeringsgrenser og obligatorisk registrering for kryptoselskaper.

Derfor er Coinbases nye kanadiske lisens viktig

Registreringen gir Coinbase en unik posisjon på det kanadiske markedet, spesielt etter at Binance forlot landet på grunn av landets regelverk.

Coinbase søkte om forhåndsregistrering (PRU) i mars 2023 og lanserte offisielt i Canada i august. Dermed ble de den første internasjonale kryptobørsen som fikk begrenset forhandlerregistrering i landet.

Lucas Matheson, Coinbases landssjef for Canada, fremhevet selskapets innsats for å samarbeide tett med tilsynsmyndighetene for å bygge en plattform som oppfyller kravene for kanadiere. Han påpekte at myndighetene i Canada har vært mer positive enn i USA, der Coinbase har møtt betydelige juridiske utfordringer fra Securities and Exchange Commission.

“Vi har et sterkt varemerke her i Canada som et børsnotert selskap, som et selskap som er opptatt av å overholde lover og regler, og vi er også registrert i resten av verden. Jeg tror Coinbase har bygget opp en sterk kundebase av kunder som stoler på plattformen vår og Coinbases misjon”, sier Matheson.

Coinbases etablering i Canada gjenspeiler en bredere strategi for å diversifisere virksomheten og navigere i det regulatoriske landskapet i ulike internasjonale markeder. Som en del av sin globale ekspansjon har selskapet også søkt om myndighetsgodkjenning i andre jurisdiksjoner, inkludert Irland, Frankrike, Spania, Singapore, Italia og Nederland.

Les mer om dette: Coinbase gjennomgang 2024: Den beste kryptobørsen for nybegynnere?

Lisensen i Canada er et strategisk grep for Coinbase, som ønsker å utnytte landets velutdannede og teknologikyndige befolkning og øke tilgangen til den digitale økonomien i en situasjon med stadig strengere reguleringer på hjemmemarkedet.

Trusted

Disclaimer

Alle informatie op onze website wordt te goeder trouw en uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden gepubliceerd. Elke actie die de lezer onderneemt op basis van de informatie op onze website is strikt op eigen risico.

frame-2466.jpg
Bary Rahma er seniorjournalist i BeInCrypto, hvor hun dekker et bredt spekter av emner, inkludert kryptobørshandlede fond (ETF), kunstig intelligens (AI), tokenisering av virkelige eiendeler (RWA) og altcoin-markedet. Før dette var hun innholdsforfatter for Binance, og produserte grundige forskningsrapporter om cryptocurrency-trender, markedsanalyse, desentralisert finans (DeFi), forskrifter for digitale eiendeler, blockchain, innledende mynttilbud (ICO) og tokenomics. Bary fungerte også som...
LES FULL BIOGRAFI