Hedgefond og ETF-er driver Bitcoins institusjonelle vekst til tross for nedgang i kjeden

2 mins
Oppdatert av Stine Grønlie

I korte trekk

  • Den institusjonelle interessen for Bitcoin har nådd et nivå uten sidestykke, noe som gjenspeiles i en kraftig økning i hedgefondinvesteringer i Bitcoin-ETF-er.
  • Mer enn 52 % av de største hedgefondene i USA har investert i Bitcoin ETF-er, og allokerer i gjennomsnitt 2,1 % av porteføljene sine i BTC.
  • Bransjeeksperter har spekulert i at den økende tilstrømningen av nykommere i markedet kanskje foretrekker Bitcoin-eksponering gjennom ETF-er.

Den institusjonelle gløden rundt Bitcoin (BTC) har steget til enestående høyder, noe som fremgår av de nylige 13F-arkiveringene som ble presentert av store finansinstitusjoner til United States Securities and Exchange Commission (SEC).

I følge data fra CoinShares er det for tiden mer enn 1,900 innehavere av amerikanske ETF-er, og den gjennomsnittlige BTC-tildelingen i porteføljer er 0,6 %.

Hedgefond som kaster seg inn i Bitcoin

Ytterligere innsikt i profesjonelle investeringsselskaper avdekker en økende tilhørighet til Bitcoin, med hedgefond som leder an. I gjennomsnitt allokerer hedgefond 2,1 % av porteføljene sine til det digitale flaggskipet, mens private equity-firmaer og holdingselskaper følger etter med henholdsvis 1,5 % og 1 %.

Sam Baker, analytiker hos kryptomeglerfirmaet River, understreker at 52 % av de 25 største amerikanske hedgefondene har satset på dette investeringsproduktet. Disse hedgefondinvesteringene viser et bredt spekter, alt fra Millenium Managements betydelige beholdning på 27,263 BTC til Bluecrest Capital Managements mer beskjedne 8 BTC-tildeling.

BeInCrypto rapporterte at Millennium investerte omtrent 2 milliarder dollar i ETF-produkter, med bemerkelsesverdige investeringer på 844,2 millioner dollar i BlackRocks iShares Bitcoin Trust (IBIT), 806,7 millioner dollar i Fidelitys Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), og betydelige summer i andre fremtredende ETFer.

Les mer om dette: Hvordan handle en Bitcoin ETF: En trinnvis tilnærming

Hedgefond Bitcoin ETF-investering
Hedgefond Bitcoin ETF-investering. Kilde: X/macromule X/macromule

Interessen for BTC ETF-er har holdt seg robust til tross for utstrømningen i april. Tilgjengelige data viser at tilstrømningen til ETF-ene denne måneden har kompensert for forrige måneds tilbakeslag. Denne uken ble det kjøpt BTC til en verdi av over 1 milliard dollar av ETF-er, noe som drev deres totale Bitcoin-beholdning til en ny rekordhøyde.

“Bitcoin ETF-er har satt sammen to solide uker med 1,3 milliarder dollar i innstrømning, noe som oppveier hele den negative strømmen i april – og setter dem tilbake rundt høyvannsmerket på + 12,3 milliarder dollar netto siden lanseringen. Dette nøkkeltallet IMO bc det nettes ut innstrømninger og utstrømninger (som er normale), ” sa Bloomberg ETF-analytiker Eric Balchunas.

Midt i denne ETF-gløden viser imidlertid Bitcoin-transaksjoner i kjeden et dempet landskap, preget av synkende transaksjonsvolumer. I følge IntoTheBlock-data falt 7-dagers gjennomsnittet for nye BTC-adresser til 276,000 i forrige uke, og nådde sitt laveste punkt siden juli 2018.

Les mer om dette: Hva er en Bitcoin ETF?

Opprettelse av nye Bitcoin-adresser
Opprettelse av nye Bitcoin-adresser. Kilde: IntoTheBlock

“Er dette fordi ETF-er fungerer som en proxy for nye brukere? Flytter folk utenfor kjeden? Eller er det rett og slett mangel på nye aktører i markedet?” spurte analytikere ved IntoTheBlock.

Likevel mener eksperter at den lunkne aktiviteten på kjeden ikke nødvendigvis signaliserer bearish stemning. Det er sannsynlig at et økende antall nykommere henvender seg til ETF-er som en foretrukket vei for Bitcoin-eksponering.

Trusted

Disclaimer

Alle informatie op onze website wordt te goeder trouw en uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden gepubliceerd. Elke actie die de lezer onderneemt op basis van de informatie op onze website is strikt op eigen risico.

oluwapelumi-adejumo.png
Oluwapelumi Adejumo
Oluwapelumi mener Bitcoin og blokkjedeteknologi har potensial til å forandre verden til det bedre. Han er en ivrig leser og begynte å skrive om krypto i 2020.
LES FULL BIOGRAFI