Forestående altcoin-sesong: Data viser at den er nærmere enn noensinne

3 mins
Translated Victor Olanrewaju

I korte trekk

  • Altcoins markedsverdi hopper 4,78% på 24 timer, nærmer seg 1 billion dollar mens du sprer spekulasjoner om en altcoin-sesong.
  • Imidlertid har bare 6 av de 50 beste altcoins prestert bedre enn BTC de siste 90 dagene.
  • Analytikere deler spådommer som tyder på at ETH- og SOL-spot-ETFene vil hjelpe prisene til å stige.

I løpet av de siste månedene har altcoin-prisene falt 30% til 70%, noe som fører til at analytikere avskriver muligheten for en altcoin-sesong. Men når de er utstyrt med ny informasjon, finner BeInCrypto at ting kan være i ferd med å endre seg.

Denne analysen kaster lys over begrunnelsen bak tanken samtidig som den gir innsikt i de potensielle katalysatorene.

Tidlige dager, men tegnene har dukket opp

Altcoin-sesongen er i en markedsfase der ikke-Bitcoin (BTC) kryptovalutaer registrerer en konsekvent økning i verdi mens de overgår nummer én-mynten.

En av indikatorene som validerer denne perioden er TOTAL2, som er kryptoens totale markedsverdi, unntatt BTC. Når denne markedsverdien øker, gir det troverdighet til den potensielle økningen i prisene på altcoins.

En nedgang innebærer imidlertid at Bitcoin dominerer markedet. På pressetidspunktet står den totale altcoin-markedsverdien på 940.37 milliarder dollar – en økning på 4.87% de siste 24 timene. Den samme markedsverdien hadde opprinnelig falt med 23,26% mellom 6. juni og 8. juli.

Les mer: Hvilke er de beste altcoins å investere i juli 2024

Altcoin crypto market cap
Kryptomarkedsverdi ekskludert BTC Daily Chart. kilde: TradingView

Hvis indikatorens verdi fortsetter å øke, vil altcoin-sesongen være nærmere. Sist gang slikt skjedde var mellom februar og mars. På den tiden gikk verdien av TOTAL2 fra 753,83 milliarder dollar til 1,24 billioner dollar i løpet av en måned.

Etter den nylige endringen ser det ut til at analytikere på X endrer holdning, og favoriserer dominansen til altcoins. En av dem er Michaël van de Poppe, grunnlegger av MN Trading.

“Altcoin-markedsverdien har nådd et avgjørende høyere tidsrammestøttenivå og finner støtte her. Det er fortsatt tidlig i uken, men hvis denne uken fortsetter denne oppadgående trenden, vil tegnene begynne å bli bedre, sier van de Poppe om X.

Bitcoin Dominance går tilbake, kan åpne dører for altcoins

Bortsett fra meninger, er en annen faktor som avgjør om altcoins tid til å skinne her, Bitcoins dominans. For syklusen som skal valideres, BTC. D må reduseres.

Bitcoin dominance
Bitcoin Dominans ukentlig diagram. kilde: TradingView

Ved å bruke det ukentlige diagrammet observerer vi at BTC. D falt fra 62,69 % i mars 2021 til 40,89 % i mai samme år. Historien viser at dette var rundt samme periode som mange altcoins nådde sine all-time highs i det siste bullmarkedet.

Denne uken har dominansen falt fra 55,04% til 54,68%, noe som indikerer at noen altcoins har begynt å overgå BTC.

For at dette skal gjenspeile ytelsen som ble vist i 2021, må minst 75% av de 50 beste altcoins prestere bedre enn Bitcoin.

Ifølge data fra Blockchaincenter har bare noen få kryptovalutaer, inkludert meme-mynter, gjort det. Noen av dem inkluderer Toncoin (TON), Pepe (PEPE), Kaspa (KAS) og Bonk (BONK).

Som et resultat forblir Altcoin Season Index de siste 90 dagene på 29. Dette er imidlertid en forbedring fra lesingen for noen dager siden da den var 25.

Skulle indeksen fortsette å treffe høyere verdier, vil altcoins komme nærmere å teste sine all-time highs, og sette BTC på bakfoten i prosessen.

Les mer: Hva er altcoins? En guide til alternative kryptovalutaer

Altcoins price performance
Topp 50 altcoins 90-dagers ytelse. kilde: Blockchaincenter

Ethereum, Solanas rolle avgjørende

I tillegg er det viktig å nevne at Ethereum (ETH) alltid har fungert som en katalysator for å fremme altcoin-dominans.

I løpet av de siste månedene har ETH underprestert sammenlignet med BTC. Imidlertid kan den forestående godkjenningen av spot Ethereum ETF-er anspore en betydelig økning i ETHs verdi.

Hvis dette er tilfelle, kan andre altcoins bli med i det potensielle rallyet. I Capo of Cryptos tilfelle er oppdateringen på ETH ETF-ene, samt de offisielle applikasjonene for Solana ETF-er fra VanEck og 21Shares, grunnen til at analytikeren er bullish på altcoins.

«Salgspress fra den tyske regjeringen blir absorbert. Alle spot Ethereum ETF-søkere har arkivert oppdaterte S-1s.VanEck & 21Shares har offisielt arkivert 19b-4s for spot Solana ETFer. Jeg er bullish de neste ukene, spesielt på altcoins. Capo av Crypto skrev.

Basert på analysen ovenfor og markedssentimentet, ser altcoins ut som de er satt for en stor pumpe. Imidlertid må handelsmenn holde øye med.

Hvis salgspresset treffer markedet igjen, kan hevingen bli ugyldiggjort. Dessuten, hvis Ethereum ikke mottar imponerende tilstrømning til ETF-ene, kan kryptovalutaene slite med å hoppe.

Trusted

Disclaimer

Alle informatie op onze website wordt te goeder trouw en uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden gepubliceerd. Elke actie die de lezer onderneemt op basis van de informatie op onze website is strikt op eigen risico.

img_3173.jpg
Victor Olanrewaju
Victor Olanrewaju er en teknisk og on-chain analytiker hos BeInCrypto, hvor han overvåker aktivitetene til mellomstore og store investorer, kjent som kryptohvaler, for å oppdage investeringstrender på tvers av forskjellige kryptovalutaer, inkludert Bitcoin, altcoins som Solana, XRP, Cardano og Toncoin, samt meme-mynter som Dogecoin, Shiba Inu og Pepe. I tillegg dekker han nye trender, inkludert Tap-to-Earn-spill, AI-tokens og virkelige eiendeler (RWA). Før han begynte i BeInCrypto, utførte...
LES FULL BIOGRAFI