US-aksjer og krypto nærmer seg toppen, sier ekspert

3 mins
Translated Lockridge Okoth

I korte trekk

  • Analytiker Henrik Zerberg spår en brå topp i amerikanske markeder, og forventer nye ATH-er i aksjer og krypto.
  • Bitcoin ser en økning på 8 % etter krasj, treffer over $ 55 000 og løfter altcoins, signaliserer et stemningsskifte.
  • Investorer kjøper dippen, med betydelige innskudd i ETH ETF-er og store handelsvolumer for BTC ETF-er.

Markedsanalytiker og trader Henrik Zerberg spår en blow-off top i amerikanske markeder for kryptovaluta og aksjesektorer. Denne prognosen kommer etter det markedsvide krakket på mandag, som så over $1 milliard i krypto posisjoner bli likvidert.

Kryptoindustrien registrerer en endring i sentimentet, med Bitcoin opp 8%, holder seg godt over $55 000, og drar med seg altcoins.

Blow off top kommer i krypto- og aksjemarkedene

Zerberg forventer nye rekordhøye nivåer (ATHs) i det amerikanske aksjemarkedet så vel som i krypto. Han sier at det nåværende bearish sentimentet vil transformeres til et sterkt bullish sentiment og eufori, noe som fører til en blow-off top.

“Når vi i de kommende månedene når ATHs i det amerikanske aksjemarkedet og i BTC+ Crypto, vil det nåværende bearish sentimentet utvikle seg til sterkt bullish sentiment og eufori – og markedene vil skyte i været! Jeg vil bli fortalt at jeg tar feil om min prognose for en kommende topp i amerikanske markeder. Men resesjonen kommer og det største bjørnemarkedet siden 1929 vil begynne. Først, blow-off top (i amerikanske markeder!),” skrev Zerberg her.

I kryptojargong er en blow-off top et tradinguttrykk som beskriver et diagrammønster som viser en bratt og rask økning i Bitcoin kurs og handelsvolum. Etter det skjer en bratt og rask nedgang i pris, ledsaget av høyt volum. Analytikere tolker de raske endringene til å bety at markedet var altfor kjøpt opp.

Les mer: 5 beste plattformer for å kjøpe Bitcoin mining aksjer etter 2024 halveringen

Zerbergs prognose kommer etter at panikksalg på mandag ble til impulsiv kjøping. Likevel tilskriver Jack Mallers, en populær markedsanalytiker, salget til den unike tilgjengeligheten av åpne Bitcoin-markeder ettersom krisen intensiverte seg.

“I kriser selger markedene det de kan, ikke det de ønsker. Bitcoin er ned fordi det var det eneste markedet åpent for salg på søndagskvelden, ikke fordi den eneste faste pengemengden vi har nå er mindre verdifull. Bitcoin sikrer ikke det ødelagte finanssystemet, det erstatter det,” forklarte Mallers her.

På høyden av krisen, var likviditet nødvendig, og det kunne bare komme fra ett sted på en søndagskveld. Følgelig posisjonerte Bitcoins likviditet den for tap, ettersom investorer hadde en utvei fra markedet. Denne forklaringen fremhever Bitcoins rolle i å fikse det finansielle systemet.

“Likvide eiendeler blir alltid likvidert først i likviditetskriser. Bitcoin er vanvittig likvid… prøv å selge $275k av gull klokken 23:27 på en søndag,” sa Adam, en Bitcoin mining infrastrukturutvikler her.

Som BeInCrypto rapporterte, er markedene allerede i bedringsmodus etter at ETF (børsnoterte fond) investorer angivelig grep sjansen til å kjøpe på dippen.

ETF investorer, hvaler kjøper dippen etter markedsbrede nervøsitet

På tirsdag observerte analytiker James Seyffart her, “ETF investorer, samlet sett, kjøpte sannsynligvis dippen på Ethereum i dag.” Faktisk viser data at ETH ETF-er registrerte opptil $48,73 millioner i nettoinnganger på mandag, noe som effektivt slo Bitcoin ETF-er, som så $168,44 millioner i netto utganger.

Bitwise CIO Matt Hougan rapporterte positive innganger i firmaets ETF-instrumenter, IBIT for Bitcoin og ETHW, og erkjente at ETF-investorer kjøpte dippen.

“Vi hadde nettoinnganger i både våre Bitcoin og Ethereum ETF-er i dag. ETF-investorer kjøper dippen,” skrev Hougan her.

Les mer: Hvordan investere i Ethereum ETF-er?

Spesielt vitnet Bitcoin ETF-er om noen av de mest betydelige handelsvolumene 5. august innen minutter etter åpningen av den amerikanske økten. BlackRocks iShares ETF IBIT, overgikk spesielt $1,55 milliarder i handelsvolum i mandagens første handelstime. ETF-analytiker Eric Balchunas sa dette var bekymringsfullt.

“Bitcoin ETF-er har omsatt omkring $2,5 milliarder så langt, mye for klokken 10:45, men ikke for galt (full historikk nedenfor). Hvis du er en Bitcoin okse, vil du ikke se galt volum i dag, da ETF-volum på dårlige dager er et ganske pålitelig mål på frykt. På den annen side, dyp likviditet på dårlige dager er en del av det tradere og institusjoner elsker om ETF-er. Du vil også se volum også, bra for det lange løp,” kommenterte Balchunas her.

Sammen med ETF-investorer, plukker også hvaler opp Bitcoin til en rabatt. Ifølge en pressemelding delt på mandag, kjøpte helseselskapet Semler Scientific 101 BTC tokens. Selskapet har nylig vedtatt en Bitcoin skattkiste, med det siste kjøpet som bringer dets totale beholdninger til 929 BTC.

Selskapet begynte å kjøpe Bitcoin i slutten av mai, og kjøpte 581 BTC for omtrent $ 40 millioner. Det gjorde to ytterligere Bitcoin-investeringer i juni, og fulgte dermed presedensen satt av Michael Saylor’s MicroStrategy. Hittil har selskapet brukt $ 63 millioner på Bitcoin-kjøp, og integrerer gradvis Bitcoin i sine skatteoperasjoner.

Trusted

Disclaimer

Alle informatie op onze website wordt te goeder trouw en uitsluitend voor algemene informatiedoeleinden gepubliceerd. Elke actie die de lezer onderneemt op basis van de informatie op onze website is strikt op eigen risico.

lockridge-okoth.png
Lockridge Okoth
Lockridge Okoth er journalist i BeInCrypto, med fokus på fremtredende bransjeselskaper som Coinbase, Binance og Tether. Han dekker et bredt spekter av emner, inkludert regulatorisk utvikling innen desentralisert finans (DeFi), desentraliserte fysiske infrastrukturnettverk (DePIN), virkelige eiendeler (RWA), GameFi og kryptovalutaer. Tidligere gjennomførte Lockridge markedsanalyser og tekniske vurderinger av digitale eiendeler, inkludert Bitcoin og altcoins som Arbitrum, Polkadot og Polygon,...
LES FULL BIOGRAFI